Riverside Country Park

Visitor Centre Design and fit out

Following on from the success of the Sculpture Trail installed by ARC in the country park, we were asked to look at the then tired and little used education room within the visitor centre building.

We created an interactive mural, painted by John, with touch sensitive areas which when passed over activated audio clips of Nightingales, Foxes, Crickets and other wildlife to be found at Riverside. Each wall interpreted the different habitats special to the park. In one corner, we painted constellations from the night sky using UV activated paint and this was lit by a hidden LED UV wash lamp…a very dramatic effect! It has been very well received by the younger visitors, particularly as they really love exploring the mural with their hands, discovering all kinds of hidden things.

Client: Medway District Council

View Images
riverside visitor centre