Riverside Country Park

Sculpture Play Trail

Medway District Council asked if we could design three interpretive ‘play sculptures’ for a country park on the banks of the Medway, near Gillingham.

Apart from being attractive and interesting to look at, the items were to have a sensory and interactive dimension that would be accessible for all children including those with physical disabilities who may not be able to use more conventional play equipment.

Our solutions included a ‘Sound Maze’ in the shape of a sunken ship fabricated  from stainless steel, a ‘Crow’s Nest’ viewpoint complete with wildlife motifs made from recycled Eastbourne pier timber and fretted steel, and a wooden maze-like picnic area.

The ship’s timber maze is designed as an area for informal play and for families to gather for picnics too. If you look carefully, you can see the outline of a steamship. It is fully accessible and there is plenty of room for wheelchair users to get around it.

Client: Medway District Council

View Images